מחלקת שיווק דיגיטלי ללקוחות, זאפ גרופ
בחלק השלישי בסדרת מאמרי הקישורים, נדון באוסף מקרי-חקר שנבדקו בחברת Cognitive SEO. החברה עוסקת בניתוח מדדים המשפיעים על דירוגים בתוצאות-חיפוש, כגון קישורים נכנסים, מילות מפתח, סיגנלים חברתיים ועוד.
הבדיקה העיקרית כוללת 4 אתרים בתחום הזמנות וכרטיסי ברכה לימי הולדת, כולם מדורגים בעשירייה הראשונה במספר ביטויים. ארבעת האתרים הושוו לאתרים מתחרים נוספים, שהנראות שלהם בגוגל פחות טובה, ונבדקו המתאמים בין הסיגנלים לבין המיקומים. כמו כן, נאספו נתונים מבדיקות נוספות ושולבו יחד עם הממצאים החדשים.
יש לציין שהסיגנלים נבדקו על-ידי תוכנה המיוצרת ב-Cognitive SEO, וכמו כל תוכנה בתחום יש להניח שהיא לא מייצגת את המציאות הגוגלית ב-100%. כמו תמיד, חשוב לזכור שמדובר בקורלציות ולא בוודאות של סיבה ותוצאה.
האתרים המוצלחים, הן במיקומים והן בטראפיק, הפגינו את התכונות הכלליות הבאות:
אתרים הפחות מוצלחים במיקומים ובטראפיק, הפגינו את התכונות הבאות:
חשוב לציין שהיו עוד סיגנלים לכל סוג של אתרים, אבל הם תלויים בתוכנות לזיהוי קישורים בעייתיים. במאמר הזה צמצמתי את הסיבות לכדי כאלו שניתן לבדוק, גם בלי תוכנות שצריך לרכוש במיוחד.
ישורים טובים הם אלו שלא ניכרת בהם השקעה מוגזמת (דהיינו אופטימיזציה בולטת לעין). עורכי הבדיקות ממליצים לבנות קישורים על-ידי כך שלא תבנו קישורים. מה זה אומר בפועל?
תשכחו לרגע מקידום אתרים, והתרכזו בהשבת הסמכות האבודה של האתר. שלבו את ה-SEO כאפיק אחד בתוך אסטרטגיה שיווקית כוללת, אבל אל תהפכו אותו למקור הבלעדי שלכם לפרנסה (בדיוק כפי שאינכם מצפים שכל הלקוחות יגיעו אליכם רק מפליירים, למשל).
בצעו אופטימיזציה ונסו להשיג קישורים, אבל במקביל צרו לעסק שלכם אפיקי שיווק נוספים: פעילות מתמדת במדיה חברתית (פייסבוק, גוגל+, לינקדאין), פרסום ממומן בגוגל או בבאנרים, הפצת ניוזלטרים לגולשים רשומים, שימוש באפיקי אופליין כגון כרטיסי ביקור וברושורים, הפצה מפה לאוזן, ביקורות גולשים באינטרנט ועוד.