מאת: מחלקת שיווק דיגיטלי ללקוחות
העסק קיבל ביקורת שלילית?
תתפלאו, אבל מחקר מצא שכמה ביקורות שליליות מגדילות את אמון הגולשים בעסק. זאת מכיוון שאך ורק ביקורות טובות נראות כמו פנטזיה ורודה מדי.
הנה כמה כללי-אצבע שיסייעו לכם להתנהל מול חוות-דעת שליליות, ולהפוך אותן למשהו שיסייע לעסק:
אל תמחקו ביקורות רעות
זה עלול לעשות לכם יותר נזק מתועלת. גולשים יכעסו עליכם שבעתיים אם תסננו מידע שהם השאירו. ניתן למחוק חוות-דעת מסוגים מסוימים (גזענות, שנאה וכו'), או כאלה שעוברות על תנאי השימוש באתר.
השיבו ללקוחות לא-מרוצים
הגיבו אונליין, רצוי כמה שיותר מהר, והראו נכונות לתקן את הטעון התיקון ("נציג מטעמנו ייצור איתך קשר בהקדם, לטיפול בנושא" ועוד). זה עדיף מהתעלמות, שעלולה ליצור יותר נזק. זכרו להיות מנומסים, גם אם הביקורת תוקפת את העסק או אתכם באופן אישי.
קבלו עדכונים מיידיים על חוות-דעת
השתמשו ב-Google Alerts כדי לקבל התראות כל אימת שמישהו מזכיר את העסק שלכם, או כל ביטוי רלוונטי שאחריו אתם רוצים לעקוב. בצורה זו תהיו מעודכנים גם לגבי ביקורות גולשים שנכתבו מחוץ לאתר העסק.
פעלו לקבלת ביקורות חיוביות
צרו "שכבות" של ביקורות חיוביות, שישתלבו בין הביקורות השליליות באופן אמין וטבעי:
אתר MyOpenLetters.com מצטט את מאט קאטס מגוגל, אומר שבלוגים אחראים ליותר מ-95% מהספאם באינטרנט. מעבר לכך, לפי האתר קאטס טוען שבעלי בלוגים רבים מנצלים לרעה את הבלוג שלהם, יוצרים תוכן רדוד ומשלבים בו קישורים שמטרתם להשפיע על מיקומם של ביטויי זנב-ארוך (3 מילים ומעלה).
המלצתו של קאטס - לסגור מיידית את הבלוגים הללו לסריקה, או פשוט להסיר אותם מהאינטרנט. אומנם נכון הדבר שגוגל עוקבת כל העת אחר אתרים עם תוכן רדוד וקישורים שמטרתם לבצע מניפולציה על תוצאות החיפוש, אבל עד היום לא נשמעה הערה נקודתית בנוגע לבלוגים.
משהו כאן נשמע קצת חשוד, מכיוון שאין מראי-מקום לדבריו של קאטס. אתר MyOpenLetters לא מביא קישור ישיר לציטוטים הללו, וגם בחיפוש באינטרנט לא מצאנו התייחסות נוספת לדברים. נראה כי האתר לקח על עצמו לפרסם אייטם חשוב בהחלט, אך ללא מקור שיתמוך בנכונות הדברים.