לכל אתר אינטרנט יש שם-מתחם, או דומיין (Domain) בלועזית. הדומיין הוא הכתובת שאותה מקלידים בדפדפן על מנת להגיע אל האתר.
כפי שניתן לראות, שם מתחם מורכב מכמה חלקים המופרדים זה מזה בנקודות ובלוכסנים. למשל, הכתובת http://www.d.co.ilמשמעה (משמאל לימין):
פרוטוקול העברת המידע (HTTP - Hyper Text Transfer Protocol).
מיקום ברשת (WWW - World Wide Web).
שם המתחם (השם אותו בחרנו = d).
סיומת co.il, org.il, com ועוד (הסיומת מעידה, בדרך-כלל, על אופי האתר - ישראלי, אמריקאי, צבאי, אקדמי ועוד).
הדומיין שאנו רואים ככתובת טקסטואלית - http://www.d.co.il - הוא בעצם רק "כיסוי" לכתובת המקורית. הכתובת האמתית, שנקראת כתובת IP, מורכבת כולה מקבוצות מספרים המופרדות בנקודות - 194.90.80.25. אם כך, מדוע קיים הבדל בין שני סוגי הכתובות? פשוט מאוד - יותר נוח לזכור כתובת טקסטואלית, בעלת משמעות כלשהי, מאשר מספר מסורבל ולא הגיוני.
לדומיין יש גם חלקים נוספים, כגון ספריות (Directories) הנמצאות אחרי הלוכסן הראשון -www.d.co.il/emergency-phones – ו תתי-ספריות (Sub-directoriess) הנמצאות אחרי הלוכסן השני. רצוי שההיררכיה באתר לא תרחיק מעבר לשתיים עד שלוש ספריות לכל היותר, כדי שכתובת העמוד לא תהיה ארוכה ומסורבלת מדי.
לפני שבוחרים שם-מתחם לאתר, חשוב להחליט מראש איזה רושם אנחנו רוצים להותיר (גם על הגולשים וגם על מנועי החיפוש, אגב). אם מדובר באתר שאינו למטרת עסקים, הרי שהרשות נתונה וכל האפשרויות פתוחות בפניכם. תוכלו לבחור איזה דומיין שמתחשק לכם, ויפה שעה אחת קודם (כי הם נגמרים והולכים, בקצב הנוכחי, ויש דרישה גוברת ליצירת סיומות נוספות כגון info, cc, me ועוד).
מעוניינים לבחור דומיין לאתר שלכם? השאלה הראשונה שיש לשאול היא האם מדובר באתר עסקי או באתר אישי. ומדוע זה חשוב כל-כך? כיוון שבאתר אישי, שמטרתו אינה עסקית, אין חשיבות מרובה לשם הדומיין, והאפשרויות כמעט בלתי מוגבלות. באתר עסקי, לעומת זאת, שם הדומיין שקול לכרטיס ביקור; אם תבחרו שם לא קליט, או שאינו הולם את מהות העסק, לא יהיה פשוט לשנות אותו לאחר מכן.