שיווק מחדש (להלן רימרקטינג = Remarketing) הוא כלי נהדר ורוב עוצמה. מפרסמים שפוחדים מהכלי הזה וחושבים שהוא פולשני מדי כנראה פשוט לא מבינים אותו או פשוט משתמשים ברימרקטינג לא נכון. לפניכם 10 עובדות על שיווק מחדש שיגרמו לכם לשנות כיוון ולתקוף בכל הכוח בגזרה השיווקית והפרסומית המוצלחת הזו.
המתנגדים לרימרקטינג טוענים שיש להית שמרנים וזהירים לגבי תדירות המודעות ומשך הזמן שהן מופיעות לאחר החשיפה הראשונית של המשתמש, כדי להימנע מפגיעה והברחת לקוחות פוטנציאליים.
תפיסה זו שגויה על פי הנתונים בשטח, כי אם המשתמשים כ"כ מתעצבנים על המודעות שלכם בקמפיין רימרקטינג, לא סביר שהם יקליקו עליהן נכון? גם בהקשר של "עייפות ממודעות", טקטיקת רימרקטינג מנצחת קמפיינים פרסומיים אחרים. מנתוני שטח נמצא כי מודעות רימרקטינג נמאסו (עייפו את המשתמשים) ביחס שהוא חצי לעומת מודעות מקמפיינים רגילים.
ברשת התוכן של גוגל ובפייסבוק תקבלו את התמורה הטובה ביותר לכל דולר רימרקטינג שתוציאו. רשת התוכן (דיספליי) של גוגל מגיעה ל-90% ממשתמשי האינטרנט בעולם ולפייסבוק יש מעל 1.4 מיליארד משתמשים ומיליארד משתמשים יומיים.
במודעות רימרקטינג אפשר ליישם הרבה יותר היבטים יצירתיים ועיצוביים מאשר מודעות טקסט בגוגל ותוצאות חיפוש אורגני. כך שמדובר על כלי יעיל במיוחד בבניית מיתוג לאתרים ומוצרים.
היום, כדי לייצר המרות כבר לא צריך לעבור את המשפך הקלאסי של חשיפות, קליקים ואז המרות. היום משתמשים יכולים לצנוח לכל שלב במשפך ההמרות שלך, כשקמפיין רימרקטינג מאפשר לשמור עליהם תמיד בתמונה מבחינת שיווק והחזרתם למשפך ההמרות.
6. ציון איכות קיים גם ברשת התוכן של גוגל (GDN) וגם בפייסבוק
יישום טקטיקה של מודעות גרועות שלא מעודדות הקלקות רק כדי לקבל חשיפות בחינם אינה בחירה טובה, בין היתר משום שהיא משפיעה מאוד לרעה על ציון האיכות (Quality Score). זה אומר שתקבלו פחות חשיפות ותשלמו יותר עבור הקליקים שכן תקבלו.
ברור שלמודעות חיפוש יש את יחס ההמרות הגבוה ביותר, בגלל הרלוונטיות והמיידיות שלהן למה שהמשתמש מחפש באותו רגע. אבל היום בניגוד לעבר, בזכות רימרקטינג ופיתוחים נוספים, מודעות דיספליי מספקות יחס המרות גבוה אף הן. מודעות רימרקטינג יוצרות המרות כ"כ טובות כי היסטוריית החיפוש היא גורם מדויק מאוד בחיזוי פעילות משתמשים ברשת.
לעומת מודעות חיפוש בתחומים תחרותיים מאוד, מודעות רימרקטינג ברשתות דיספליי ומדיה חברתית הן זולות משמעותית ומייצרות קליקים זולים במיוחד.
דיברנו הרבה על רימרקטינג ברשתות דיספליי ומדיה חברתית, אך הן לא השחקניות היחידות במשחק. RLSA למשל הוא כלי המשלב את כוונת שאילתת החיפוש עם קונטקסט של המשתמש כגון מיקום, מכשיר ומועד החיפוש וגם עם היסטוריית החיפוש – שילוב מנצח המאפשר מודעות רימרקטינג מעולות גם בחיפוש.
למרות הכוח של רימרקטינג, אין היגיון לפנות בשיווק מחדש לכל מבקר באתר. לרוב, כ-2%-4% ממאגר הרימרקטינג שלכם יומרו ללידים ומכירות. לכן לעיתים כדאי לעשות רימרקטינג מפולח ומסיבי יותר לשוק היעד הפרטני שלכם במקום למאגר גדול יותר של משתמשים. בקצרה, שיטה זו תאפשר לסנן את קובץ הרימרקטינג שלכם לפי אינספור פרמטרים ממדיות חברתיות (גיל, אירועי חיים, עבודה וכו'). זוהי אפשרות הקיימת כיום בצורה טובה יותר בפייסבוק, בזכות היקף הנתונים שהיא אוספת על המשתמשים.