האם חשתם בעלייה מסתורית בתקציב המודעות שלכם? האם יש לכם תחושה כי הוא אוזל מהר מכפי שהיה אמור?
כשזה קורה, וכאשר העסק מחפש לקצץ בהוצאות פרסום, הגיע זמן לתפוס את ה"עבריין" המסתורי המסתתר מאחורי תקציב ה-AdWords הנעלם.
הצעד הראשון והברור ביותר הוא לבדוק את שאילתות החיפוש.
בדקו את המקומות מהם מגיעים בפועל הקליקים שלכם. חפירה מעמיקה יותר עשויה לגלות כי מסומנות הגדרות כמו
"People in…, searching for…, or who show interest in my targeted location."
לכן, יש לשנות את הגדרות הטרגוט כדי להתאים לצורך העסקי ההגיוני ולא לכלול מיקומים שעלולים לגרום לעלויות משמעותיות בהוצאות הפרסום.
ההגדרות שציטטנו למעלה עובדות היטב במספר מקרים: לדוגמה, אם אתה נמצא במסצ'וסטס ומחפש מלון בלאס וגאס, אתה תקליד בחיפוש "hotel in Las Vegas" ותקבל את התוצאות המתאימות ללאס וגאס.
עם זאת, הגדרת "people in my targeted location" תתמקד רק באלה שנמצאים פיזית במיקום שלך. זוהי הגדרה נהדרת אם וכאשר אתם בטוחים שאתם רוצים שהמודעות שלכם תוצגנה רק במיקום ספציפי ואין תרחיש בו אנשים הנמצאים מחוץ למיקום זה יחפשו מוצרים או שירותים שלכם.
לקבלת מידע נוסף על שלוש אפשרויות המיקוד, עיינו בקבצי ההסבר של AdWords.
לפעמים תעלומות תקציב עלולות לקרות בשל לוח הזמנים לפרסום המודעות. ראשית, שאלו את עצמכם האם המפרסם/הלקוח שלכם נמצא בענף בו ה-PPC מצריך קמפיינים של 24/77. בדרך זו ניתן לצמצם פרסום בשעות מסוימות, בימי חול, או בשבתות, לפי תחום עיסוק המפרסם. אם אינכם רוצים לוותר על האפשרות לגמרי, תוכלו לתקצב את השעות/מועדים החלשים יותר ב-50% פחות מהרגיל, ועדיין תישארו מכוסים.
מדובר במיקום הממוצע של המודעה בדפי התוצאות בגוגל למילות מפתח. מדובר בנתון חמקמק למדי, מאחר ומיקום ממוצע 2, למשל, פירושו עשוי להיות שהמודעה נעה בין המקום הראשון לשלישי, או, במקרים אחרים, שהיא מוקמה ביציבות במקום השני לאורך כל זמן פרסומה. בכל מקרה, מיקום ממוצע מעבר ל-7 אומרת כי המודעה שלכם אינה נמצאת בעמוד הראשון של תוצאות החיפוש. במידה וקיימת תעלומת תקציב נעלם, יש לבחון את הרלוונטיות של הטרגוט למכשירים השונים ולהתאים אותו למציאות העסקית ולקהל היעד הרצוי.
האם כבר חוויתם את התעלומות הללו?
גם אם לא, בכל מקרה, כדאי להמשיך את הקריאה:
http://searchengineland.com/3-mysterious-scary-ways-suffer-adwords-budget-creep-259736